Tortillalefser

Tortillalefser

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 100 g revet ost
  • 3 dl pofiber
  • 20 g fiberhusk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl vann
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1servering =100g

Tid

30 min


Antall porsjoner

8



Oppskriften kommer fra Bildet er tatt av Aline Ponce


Slik gjør du

Sett ovnen på 200. varm kremfløten og vann til det er lunkent. Visp sammen egg, ost og kremfløte/vann blandingen. Bland sammen de tørre ingrediensene og bland alt sammen. La deigen svelle i ti minutter.

 

Ta et bakepapir som du pensler med olje. Legg på en klump med deig og legg over plastfolie eller et oljet bakepapir. Deigen kjevler du ut mellom arkene til den er ca 3 mm tykt. 

 

Ta så en skål i ønsket størrelse, for eksempel ca 22-23 cm i diameter og legg over deigen. Skjær ut tortillaen med å kutte rundt skålen. 

 

Til slutt pensler du deigen med olje hvis det er nødvendig. Stekes i ca 10 minutt, eller til kantene begynner å bli brune. 

 

 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1454,2 kcal
Proteiner 64,9 proteiner
Fett 124,7 gram
Karbohydrater 17,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1817.75 kcal
Proteiner 81.12 proteiner
Fett 155.88 gram
Karbohydrater 21.88 gram