Tortillalefser

Ingredienser
- 4 stk egg
- 100 g revet ost
- 3 dl pofiber
- 20 g fiberhusk
- 2 dl kremfløte
- 2 dl vann
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1servering =100g
Tid
30 min
Antall porsjoner
8
Vi hjelper deg!
Gjør oppskriftssøk: https://portal.vitamhelse.no/oppskrifter
Kom i gang: Vi hjelper deg gjerne med kostholdsveiledning, e- kurs og kostplaner. Se vår butikk
Oppskriften kommer fra Bildet er tatt av Aline Ponce
Slik gjør du
Sett ovnen på 200. varm kremfløten og vann til det er lunkent. Visp sammen egg, ost og kremfløte/vann blandingen. Bland sammen de tørre ingrediensene og bland alt sammen. La deigen svelle i ti minutter.
Ta et bakepapir som du pensler med olje. Legg på en klump med deig og legg over plastfolie eller et oljet bakepapir. Deigen kjevler du ut mellom arkene til den er ca 3 mm tykt.
Ta så en skål i ønsket størrelse, for eksempel ca 22-23 cm i diameter og legg over deigen. Skjær ut tortillaen med å kutte rundt skålen.
Til slutt pensler du deigen med olje hvis det er nødvendig. Stekes i ca 10 minutt, eller til kantene begynner å bli brune.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 1454,2 | kcal |
Proteiner | 64,9 | proteiner |
Fett | 124,7 | gram |
Karbohydrater | 17,5 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 181,77 | kcal |
Proteiner | 8,11 | proteiner |
Fett | 15,59 | gram |
Karbohydrater | 2,19 | gram |