Snickers

Snickers

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g meierismør
  • 2 ts vaniljepulver
  • 2 ss sukrin gold+ noen dråper stevia med toffe
  • .
  • I tillegg:
  • 125 g salte peanøtter
  • 150 g mørk sjokolade 70%
  • .
  • 1 servering=30g

Slik gjør du

Bland fløte, smør, vaniljepulver og søtningsmiddel etter ønske. 

 Smak deg fram til hvor søt du ønsker den. Søtsmaken avtar noe når fudgen står i kjøleskap/ blir kald, så ha den gjerne litt ekstra søt. 

 

Fudgen skal koke lenge på middels varme i en teflongryte. Du skal røre minst mulig i gryta. Blandingen skal få en gylden karamellfarge og ha kokt inn til ca halv mengde, eller til den har fått en "tykklig" konsistens. Det kan fort ta rundt en halv time før den er klar. 

 

Ta litt fuge på en skje for å se om den er ferdig: Hvis massen stivner raskt i kantene er den klar. 

 

Kle så en form med bakepapir, eller bruk en silikonform. Hell den lett avkjølte fugen over i formen og la den avkjøle seg litt.  Dryss over peanøtter, og trykk dem ned i fugen. La massen stivne og avkjøles helt i frys eller kjøleskap.

 

Del fugen i passelig store biter og dypp i smeltet sjokolade. 

 

Tips! Bitene er lettest å dyppe når de er frosne eller iskalde. 

 

Oppbevares i kjøleskap eller frysen. De tiner raskt, og i frysen bevarer du kvaliteten og holdbarheten  bedre.

 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3022,7 kcal
Proteiner 45 proteiner
Fett 270,5 gram
Karbohydrater 99,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 151,13 kcal
Proteiner 2,25 proteiner
Fett 13,52 gram
Karbohydrater 4,98 gram