Om meg
Har du noensinne lurt på ...Hva det er som skaper denne forskjellen i folks liv? - At noen forblir tynne og andre selv om de tilsynelatende gjør akkurat det samme, krangler med vekta dag etter dag?
Jeg slet og lurte på dette i mange år. Hvorfor er det så urettferdig?
Ja det er mange faktorer som påvirker dette. Som at noen spiser naturlig sunnere enn andre, tilgjengelighet og kostnader på sunn mat, utdanning om ernæring og kultur. Noen har høyere stoffskifte, andre har en mer aktiv livsstil. Gener og vår psykologiske tilstand betyr også mye. Det er med andre ord et komplekst spørsmål som ikke har et kort, enkelt svar. Men frustrasjonen blir ikke mindre av den grunn. Hvorfor skal jeg kjenne utskeielsene mine på klærne bare jeg ser på en kanelbolle? Hvorfor kunne ikke jeg da jeg var stor få lov til å spise et kakestykke i full offentlighet uten å blir vurdert opp og ned, og i mente? (“Hun burde ikke spist den isen”)
For meg ble forskjellen ikke bare å ha riktig kunnskap, men også strategier for hvordan jeg kunne klare å anvende denne kunnskapen i hverdagen.
Da jeg klarte det var gevinsten stor: Jeg fikk mer energi og jeg gikk problemløst ned i vekt...
- Uten å måtte gi opp god mat, og hyggelige sosiale sammenkomster - Uten å måtte trene seg halvt i hjel.
- Uten å gå sulten og uten å drikke seg mett på vonde shakes.
Jeg trengte ikke å forsake familiemiddagen. Eller desserten.
Les min historie i Norsk Ukeblad. Last ned hele artikkelen her
En helt ny verden av muligheter åpnet seg for meg ganske enkelt ved å bytte ut noen matvarer med noen andre.
Jeg kunne fortsatt spise meg mett. Jeg kunne fortsatt spise mat jeg synes smakte nydelig. Jeg kunne kose meg. Å ikke spise ris, brød eller poteter var ikke et stort offer for meg, når jeg hadde så utrolig mye god mat jeg kunne velge i. Og som faktisk ga meg energi, samtidig som jeg ble friskere og lettere.
Jeg trengte ikke viljestyrke, det eneste jeg trengte var et åpent sinn
Det hele ble plutselig veldig enkelt, fordi det var så utrolig mye god og spennende mat der ute. Mat som gjør at kroppen lystrer, raskt. Det var selvfølgelig en vei å gå, det å få til en varig livsstilsendring krever jo litt, men langt i fra så mye som jeg først trodde. (Når jeg tenker tilbake er det egentlig ganske utrolig at jeg i det hele tatt klarte å begynne. Jeg trodde ikke jeg kunne overleve uten sjokolade og pasta)
Leste du om meg i VG?