Blomkål lefser

Blomkål lefser

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggehvite
  • 2 stk hvitløksfedd
  • Krydder: Salt, pepper, oregano/ Italienske urter
  • .
  • 1servering=100g

Tid

40 min


Antall porsjoner

6


Slik gjør du

Riv blomkål på råkostjern eller bruk foodprocessor. Damp blomkålen i enten en skål i mikroen med plastikk over og vann i bunnen, eller bruk en kjele. Da tar du en liten skvett med vann som du koker opp, med lokk på. Tilsett blomkål og la den koke seg mør i ca 3 minutter. Rør i blomkålen jevnlig, men ikke slipp ut varmen. Når blomkålen er kokt rører du  inn krydder.

 

Legg så et rent kjøkkenhåndkle over en bolle mens du lar blomkålen kjøle seg ned litt. Ta så blomkålen  over i håndkleet, og press ut all væsken du klarer! Alt kokevannet skal ut, så risen blir så tørr som mulig. Alt kokevannet setter du i kjøleskapet og bruker som kraft i annen mat du lager, her er det gode næringsstoffer.

 

Ta risen i en bolle og bland i egg. Pass på at konsistensen blir mest mulig lik en deig som du kan presse ut, ikke en røre.

 

Legg et ark bakepapir på en stekeplate, og form deigen til ca 5-6 boller. Press dem ut over arket. Når det begynner å bli vanskelig uten at alt klisser og setter seg fast, legger du over et nytt ark med bakepapir, over lefsene. Så presser du lefsene i fasong, og gjør dem så tynne som mulig. Du trenger ikke å fjerne dette arket før steking. 

 

Stek dem i ovnen, 200 grader i ca 15-17 minutt. Hvor lenge er avhengig av hvor tynne de er. Snu dem etter halv steketid. La dem avkjøle på rist. 

 

Tips! Dette er en metode som er god for å lage ris eller lefser av mange ulike typer grønnsaker. F. eks lefser av søtpotet smaker nydelig. Hvor mange du trenger er avhengig av størrelse. Prøv deg fram med ca 2 stk. 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 296,2 kcal
Proteiner 30,0 proteiner
Fett 12,5 gram
Karbohydrater 11,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 493.67 kcal
Proteiner 50 proteiner
Fett 20.83 gram
Karbohydrater 18.83 gram