Svinekam med grønnkålsalat

Svinekam med grønnkålsalat

Ingredienser

  • 1.5 kg rå svinekam
  • 3 ts havsalt
  • 1.5 ts nykvernet pepper
  • 5 dl kokende vann
  • .
  • Til grønnkålsalat:
  • 100 g grønnkål, uten stilker, revet i biter
  • 100 g grov salat (f. eks vaska rødbeteblader)
  • 50 g ruccola
  • 0.5 stk rødløk i tynne skiver
  • .
  • Til dressing:
  • 2 ss malte sesamfrø (bruk gjerne morter) Ev. Tahini
  • 2 ss varmt vann
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss soyasaus (eller Coconut aminos)
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 0.5 ts risvinseddik
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1servering=210g

Tid

90 min


Antall porsjoner

9


annonse

Vi hjelper deg!

Gjør oppskriftssøk: https://portal.vitamhelse.no/oppskrifterAvocado on WhatsApp 2.19.352

Kom i gang:Vi hjelper deg gjerne med kostholdsveiledning, e- kurs og kostplaner. Se vår butikk


Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no//oppskrifter/gjester/svinekam-med-gronnkalsalat/


Slik gjør du

Start med å forvarme stekeovnen til 230 °C.

 

Bruk en skarp kniv og lag ruter i svoren. Gni svinekammen inn med havsalt og nykvernet pepper. Legg den i en langpanne eller en ildfast form. 

 

Hell på kokende vann og dekk formen med aluminiumsfolie. Damp svinekammen i stekeovnen i ca. 45 minutter. 

 

Ta formen ut av ovnen, ta av folien og stikk inn et steketremometer i den tykkeste delen av svinekammen. Sett formen tilbake i stekeovnen, og stek videre på 175 °C til termometeret viser 74 °C. Dette tar 1 - 1,5timer. La svinekammen hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den. 

Ekstra sprø svor får du ved å sette på overvarme/grill mot slutten av steketiden. Pass godt på, det tar 1-2 minutter til svoren “blåser” seg opp.

 

Lag grønnkålsalat: 

Visp sammen malte sesamfrø, varmt vann, sesamolje, soyasaus, finhakket hvitløk og risvineddik til en dressing. Smak til med salt og pepper. 

 

Bland grønnkål og rødbetblader i en bolle, og tilsett et par spiseskjeer dressing. Bruk hendene og “masser” bladene til de blir myke og faller sammen, ca. 5 minutter. Sett bollen i kjøleskapet i ca. 20 minutter.

 

Tilsett ruccula, skivet rødløk og resten av dressingen i grønnkålsalaten rett før servering, og bland forsiktig med hendene. Smak til med salt og pepper. 

Server skiver av saftig svinekam sammen med den spennende grønnkålsalaten. 

 

Tips! Syns du det er vanskelig å rute svoren, kan svinekammen dampes først og rutes etter damping.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 3541,4 kcal
Proteiner 194,4 proteiner
Fett 297,3 gram
Karbohydrater 22,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 393,49 kcal
Proteiner 21,6 proteiner
Fett 33,03 gram
Karbohydrater 2,48 gram