Lammestek m. tapenade

Lammestek m. tapenade

Ingredienser

  • Tapanade:
  • 1 dl Sorte oliven uten steiner
  • 3 stk Hvitløksfedd
  • 4 stk Ansjosfileter
  • 2 ss Kapers
  • 2 ss Frisk timian
  • 1 stk Sitronskall
  • 2 ss Olivenolje
  • Nykvernet pepper
  • .
  • Steika:
  • 3 kg Lammestek med eller uten bein (ca 2-3 kg m/ bein)
  • 2 ss Olivenolje
  • 1.5 ss Nykvernet pepper
  • 2.5 ss Flaksalt
  • 2 stk Sitroner
  • 2 stk hele hvitløk
  • .
  • Steketermometer

Slik gjør du

Hakk oliven, hvitløk, ansjos, kapers og timian for hånd. Bland i sitronskall, olivenolje og pepper.

 

Lag et snitt på tvers i lammesteken, fyll inn tapanaden og bind sammen steken med bomullstråd. Gni steken inn med olivenolje, salt og pepper. 

 

Legg steken i en langpanne, det er lurt å bruke steketermometer.  Pass på at den ikke treffer beinet, hvis du ikke bruker en utbeinet stek. Legg delte sitroner og halve hvitløk rundt steiken. Hell i litt vann.

 

Sett steken på rist i midterste rille i ovnen. Stek ved 125° til termometeret viser ca 62° for en rosa stek.

 

Ta ut steken, pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile på benken i ca 10 - 15 minutter.





Visste du at?

.... For å få et balansert lavkarbomåltid spiser du denne steika med et fetttilbehør: Til en porsjon steik trenger du rundt 15 gram fett. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 5566,8 kcal
Proteiner 602,1 proteiner
Fett 327,3 gram
Karbohydrater 53,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 198,81 kcal
Proteiner 21,5 proteiner
Fett 11,69 gram
Karbohydrater 1,91 gram