Ribbe

Ribbe

Ingredienser

  • 3 kg tynnribbe
  • 1 liter vann
  • 4 ss pepper
  • 4 ss salt

Tid

118 min


Antall porsjoner

19


Slik gjør du

Ha rikelig med salt på ribba og la den ligge i 1-2 dager. 

 

Dersom det ikke allerede er laget ruter i svoren, lag de med kniv, barberblad eller tapetekniv. De kan gjerne være små (på størrelse med en terning), da er det lettere at svoren blir sprø. Ha på godt med knust, svart pepper på begge sider av ribben.

 

Forvarm ovnen til 180 grader. Ribben skal stekes midt i ovnen.

 

Hell vannet i en ildfast form. Legg i ribbestykke med svoren ned i én time. Snu stykket slik at svoren nå er vendt opp. Ha ribbestykket inn i ovnen én time til.

Pass på at den ikke tørker ut. Er det for lite vann må du etterfylle. Den siste halve timen må du med jevne mellomrom ta den ut av ovnen og øse over sjyen som er i formen.

 

Tips! Dersom svoren ikke ser ut til å bli sprø bør du heve temperaturen til ca 230 grader. Pass på så den ikke svir seg! Dersom ribben ikke har sprø svor, kan du bruke grillelementet i noen minutter (det er også lov å dekke til de bitene som ser bra ut med aluminiumsfolie slik at bare de ikke-sprø bitene grilles).

 

 

Visste du at?

.... Ribba blir jevnere stekt jo jevnere og flatere ribbestykket ditt er. Noen ovner steker ujevnt, så det kan være en god idé å ta en titt inn i ovnen med jevne mellomrom.

Ribba blir enda bedre hvis du langsteker den på svakere temperatur. Du kan med fordel steke ribba på 100 grader i ca 6-7 timer.

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 11196,5 kcal
Proteiner 416,5 proteiner
Fett 1053,8 gram
Karbohydrater 9,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 5892.89 kcal
Proteiner 219.21 proteiner
Fett 554.63 gram
Karbohydrater 4.89 gram