Spansk tortilla

Spansk tortilla

Ingredienser

  • 200 g sellerirot
  • 5 stk store egg
  • 1 stk løk
  • 2 ss god olivenolje til steking
  • 1 dl seter rømme
  • 1 dl vann
  • salt og fersk grovkvernet pepper
  • .
  • 100 g revet ost til gratinering
  • .
  • 1servering=250g

Tid

40 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Varm ovnen til 190°C.

 

Skrell selleriroten og kutt den i tynne skiver, i passelig størrelse. Klapp dem tørre i et koppehåndkle. Kutt så løken i tynne skiver.

 

Hell 2 ss olivenolje i stekepannen. Tilsett løk og sellerirot  og stek på medium varme i 5-6 minutter. Forsøk å røre minst mulig, så ikke de går i stykker. Vend dem forsiktig.


Knekk eggene i en bolle. Bland inn rømme og vann. Tilsett salt og ferkvernet grov pepper.  Bland sammen med en gaffel. Hell blandingen over i en ildfast form.

 

Når løk og sellerirotblandingen er ferdig blander du dem forsiktig inn i eggemassen. Dryss revet ost på toppen.

Stek formen i ca. 30 minutter.

Når tortillaen er ferdig stekt, ta den ut av formen ved å vende formen over på en skjærefjøl. Skjær tortillaen i "kakestykker" og server, enten kald eller lun.


Smaker godt med en grønn salat til.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1467,6 kcal
Proteiner 78,2 proteiner
Fett 117,7 gram
Karbohydrater 18,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3669 kcal
Proteiner 195.5 proteiner
Fett 294.25 gram
Karbohydrater 47.25 gram