Skotske egg

Skotske egg

Ingredienser

  • 1 kg svinekjøttdeig
  • 8 stk egg
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 1 ts tørket estragon
  • 1 ss frisk persille
  • 1 ts tørket gressløk
  • en klype nellik
  • en klype kanel
  • 1 ts pepper
  • 2 ts salt
  • .
  • 1servering=180g

Tid

45 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Varm opp ovnen til 190 grader. Ha svinekjøttet i en bolle. Tilsett salt, pepper, muskat, kanel, nellik, estragon, persille, gressløk og hvitløk. Kna med hendene til det er godt mikset sammen.

Del blandingen i åtte deler og rull hver del til en ball. Flat ut hver ball i hånda di til en pannekakeform. 

Pakk inn smilende egg i kjøttblandingen, og legg dem på bakepapir. bak dem i ovnen i 25 minutt, sett så opp temperaturen til ca 210 grader og bak i ca 5 - 10 minutter til. Eggene skal være gylne.

Bildet er fra www.matprat.no

Visste du at?

.... Hvis du ønsker en indisk variant kan du endre kjøttet til lam og bytte ut krydderne med 1,5 ts med karripulver. For en meksikansk variant kan du bytte ut kjøttet med vanlig kjøttdeig og krydderne med 1 ts spisskummen og 1 ts chilipulver. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2261,9 kcal
Proteiner 248,3 proteiner
Fett 137,2 gram
Karbohydrater 4,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 2827.38 kcal
Proteiner 310.38 proteiner
Fett 171.5 gram
Karbohydrater 6 gram