Beef Carpaccio

Beef Carpaccio

Ingredienser

  • 400 g biffkjøtt (helst filet, frossen)
  • 2 stk sitroner
  • 2 ss olivenolje av god kvalitet
  • 2 ss parmesan
  • 24 g bladsalat
  • 1 ss pinjekjerner
  • salt
  • pepper
  • .
  • 1servering=100g

Slik gjør du

Før du starter, setter du fram alle ingrediensene. Sett kjøttet i frysen noen timer, slik at det er fast i konsistensen. Ta det ut av frysen 10 minutter før du skal kutte den.

 

Kutt biffen i så tynne skiver som mulig (bruk helst en påleggskutter). Legg skivene, som er lett frosne, ut over en kald tallerken.

 

Press sitronsaften i en bolle. Tilsett salt og pepper i sitronsaften. Tilsett olivenoljen. Du skal bruke like mye olivenolje som sitronjuice. Bland godt.

 

Dekk overflaten av kjøttet med sitronmarinaden og dryss over litt pinjekjerner. Ta på noen salatblader til slutt, sammen med litt ferskrevet parmesan. Server umiddelbart.

 

 

 

Visste du at?

....Carpaccio er det italienske begrepet for rått kjøtt som blir kjølt godt ned for så å bli kuttet i tynne skiver. Det er vanlig å serveres sammen med kapers i tillegg til ingrediensene i denne oppskriften. Du kan bruke mange typer kjøtt til denne klassiske retten.

 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 817,4 kcal
Proteiner 93,6 proteiner
Fett 45,5 gram
Karbohydrater 14,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 136,23 kcal
Proteiner 15,6 proteiner
Fett 7,58 gram
Karbohydrater 2,43 gram