Artisjokkhjerter med bacon

Ingredienser
- 300 g blomkålris
- 1 stk boks hermetiske artisjokkhjerter
- 100 g bacon i terninger
- 0.5 stk purreløk
- 2 stk hvitløksbåter
- 4 ss olivenolje
- salt og pepper
- .
- 1 servering=110g
Tid
25 min
Antall porsjoner
7
Oppskriften kommer fra http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2010/11/artisjokkhjerter-med-godt-flge.html
Slik gjør du
Stek baconet til det er gyldent i oljen.
Hell av laken til artisjokhjertene og legg de i pannen. Hakk opp 3/4 av purren og hvitløken og ha det i. La alt surre på plata, på middels varme i 2-3 min.
Ha den kokte blomkålrisen i, og rør om. Hakk eller klipp opp resten av purren. Strø den over til slutt.
Tips! En skvis eller to med lime over tallerkenen gjør susen
Visste du at?
...Dette er en super enkel og og velsmakende oppskrift.
Det er mange som ikke er så kjent med å bruke artisjokker i kostholdet sitt. Men dette er definitivt en grønnsak verd å sjekke ut.
Artisjokk inneholder lite karbohydrater og er en allsidig grønnsak. Den smaker mildt, og kan med fordel nytes sammen med salt mat, lime og olivenolje.
Du trenger ikke å kjøpe den rå og skrelle den, hvilket er en omstendelig prosess. Artisjokkhjerter på boks er veldig kurant. Husk å skylle av laken før du bruker den. Bruk den gjerne i stedet for pasta i din lavkarbo middag eller lunsj rett.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 898,8 | kcal |
Proteiner | 25,4 | proteiner |
Fett | 73,1 | gram |
Karbohydrater | 27,1 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 1284 | kcal |
Proteiner | 36.29 | proteiner |
Fett | 104.43 | gram |
Karbohydrater | 38.71 | gram |