sjokoladeis

sjokoladeis

Ingredienser

  • 5 dl kremfløte
  • 6 stk eggeplommer
  • 1 dl vann
  • 30 g tagatesse/ Finesse
  • 1 ss kakao
  • 30 g sukrin +
  • 0.5 ts vaniljepulver/ ekte vanilje essens
  • .
  • 1servering= 150g

Tid

120 min


Antall porsjoner

5


Slik gjør du

Mål opp tagatesse/ Finesse, sukrin +, vann og vaniljepulver i en kjele. Smak til med søtning etter behov. Søtsmaken vil avta når blandingen er frossen, så gjør den litt søtere enn du egentlig foretrekker. Kok opp blandingen og når det koker tilsetter du kakaoen. Rør godt til en jevn og fin masse, og avkjøl denne litt.

 

Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggeplommene i en mixmaster . Tilsett så søtningsblandingen i eggeplommene og visp dette sammen i noen minutter.

 

Hell så fløten i eggeplommeblandingen og visp dette i noen minutter. Så setter du blandingen til frys.

 

Tips! Hvis du ikke bruker ismaskin så risikerer du at isen lett blir kornete og veldig stiv. Rør i den ofte. Det er en fordel å bruke ismaskin, da får du en deilig myk soft is. 

Du kan lage kakaoblandingen i god tid på forhånd hvis du vil det.

 

 

 

Visste du at?

.... Du fint kan lage en mer paleo vennlig iskrem med å bruke kokosmelk i stedet for kremfløte.




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2191,2 kcal
Proteiner 28,8 proteiner
Fett 217,2 gram
Karbohydrater 42,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 4382.4 kcal
Proteiner 57.6 proteiner
Fett 434.4 gram
Karbohydrater 84.2 gram