Mandelkrokan

Mandelkrokan

Ingredienser

  • 25 g mandler, med eller uten skall
  • 2 ss tagatesse/finesse
  • 0.5 dl vann
  • 2 ss sukrinsirup m/ karamell eller maplesmak
  • 1 ts meierismør
  • 25 g 1 servering

Slik gjør du

Start med å finhakke mandlene for å lage krokan. La mandlene være hele hvis du vil lage brente mandler. 

 

Bruk en tykkbunnet gryte for å lage karamell. Bland vann med tagatesse/ finesse, sukrinsirup og 1 ts meierismør. Når blandingen har kokt opp og har blitt tykt, kan du røre inn mandlene. 

 

Når alt er godt blandet, sprer du det mandlene på bakepapir. La de avkjøle seg og stivne. For mandelkrokan hakker du opp de avkjølte og harde mandlene i små biter.

 

Oppbevares i en tett boks i et tørt rom.

 

 

 



Visste du at?

.... Bruk som strøssel på dessert, for eksempel på Tyrkisk yoghurt.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 231,0 kcal
Proteiner 5,4 proteiner
Fett 15,2 gram
Karbohydrater 18,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 57,75 kcal
Proteiner 1,35 proteiner
Fett 3,8 gram
Karbohydrater 4,6 gram