Rødbetekvass

Rødbetekvass

Ingredienser

  • 2 stk rødbeter, medium store
  • 2 ts uraffinert salt
  • 1 dl eplecidereddik
  • vann

Tid

min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Bruk 2 litt store, ferske økologiske rødbeter som skrelles og kuttes i biter. Ha rødbeterne havsalt og en dæsj eddik i et stort Norgesglass på 2 liter. Hell oppi vann og rør rundt.

 

Ikke fyll opp glasset til toppen, og pass på at vannet dekker alt av rødbetene. Hvis de blir liggende i vannskorpa er det stor sjanse for at de vil mugle. Hvis de flyter opp fyller du en liten plastikkpose med litt vann i, som du legger på toppen av rødbetene, slik at vannet dekker alle rødbetene.

 

Sett så på lokk eller dekk til på annen måte. Sørg for at det er god plass i øvre del av glasset.Hvis du lukker lokket, pass på å slippe ut gass en gang i døgnet. 

 

La stå i romteperatur i 2-3 dager før du setter glasset med rødbeter inn i kjøleskapet.

 

Hvis det er det veldig varmt, så kan det hende det er nok med 1-2 dager.

 

Forslag til smaksvariasjoner:

Juice av 1 fersk appelsin

Presset ingefær

1 ts kanel

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 108,7 kcal
Proteiner 3,5 proteiner
Fett 0,4 gram
Karbohydrater 19,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 135.88 kcal
Proteiner 4.38 proteiner
Fett 0.5 gram
Karbohydrater 24.88 gram