Risotto (blomkål)

Risotto (blomkål)

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 2 stk store portabella sopp
  • 100 g kremost
  • 30 g revet ost
  • 20 g meierismør
  • 1 stk sjalottløk
  • .
  • 1 servering=185

Tid

20 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Riv opp en blomkål på et raspejern, den grove siden, eller bruk en food processor. Pass bare på i så fall, at du ikke kjører den for lenge.  Hakk opp løk og sopp, ha soppen i en varm stekepanne med mye smør og stek dem i ett minutt eller to.

 

Senk varmen på stekeplaten og tilsett blomkålrisen, mer smør og løken. Rør forsiktig. Ha i kremost og rør til det blir en kremete konsistens. Tilsett mer kremost hvis du synes det ser for tørt ut.

Ta stekepannen av platen, tilsett litt ost, rør til osten smelter og begynner å "tråde" seg. Ta på salt og pepper. 

 





Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 671,5 kcal
Proteiner 26,1 proteiner
Fett 58,0 gram
Karbohydrater 17,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1678.75 kcal
Proteiner 65.25 proteiner
Fett 145 gram
Karbohydrater 43.75 gram