Entrecôte med løk

Entrecôte med løk

Ingredienser

  • 1 stk entrecôte (170g)
  • 2 ss smør /Ghee
  • 1 stk løk

Tid

20 min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

Denne oppskriften tar utgangspunkt i en biff på 130 gram og en medium stor løk:

 

Legg biffen på benken ca en halv time, til den har fått romtemperatur. Dette er for å forhindre at den skal miste så mye kjøttsaft når du steiker den. Mens biffen godgjør seg steker du løk i rikelig med meierismør. Bruk middels varme på stekepannen. Stek til løken er blank og myk.

 

Når løken er ferdig tar du ut løken og stekesmøret fra stekepannen, skrap godt, og tørk ut restene med et tørkepapir, slik at du har en tørr panne. Sett så stekepannen på maks. Når den har blitt god og varm "svir" du biffen raskt på begge sider. Dette er også for at kjøttsaften skal holde seg inne i biffen, ved at du lukker porene. 

 

Ta biffen så ut av stekepannen og skru så ned temperaturen til middels varme på stekepannen. Når pannen er middels varm, tar du i rikelig med smør (eventuelt også den stekte løken). Legg i biffen og stek biffen slik du liker den best:

 

Rå biff: Stek biffen 1 minutt på hver side.

---

Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.

---

Godt stekt biff: ca. 4 minutter på hver side over svak varme.

---

VIKTIG: Når biffen er ferdig stekt, lar du den hvile noen minutter før servering slik at kjøttsaften setter seg i kjøttet. 

 

 

Visste du at?

.... Bruk gjerne Ghee i stedet for smør. Ghee er olje, og tåler sterkere varme enn smør. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 596,9 kcal
Proteiner 36,9 proteiner
Fett 45,4 gram
Karbohydrater 8,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 2984.5 kcal
Proteiner 184.5 proteiner
Fett 227 gram
Karbohydrater 44.5 gram