Meksikansk ris

Meksikansk ris

Ingredienser

  • 6 dl blomkål ris (stekt/ristet)
  • 400 g kjøttdeig
  • 4 dl kyllingkraft
  • 200 g hakket tomat på boks
  • 55 g hakket løk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts paprika krydder
  • 1 ts chili pulver
  • 0.5 ts oregano
  • 120 g smør/ghee
  • olivenolje til steking
  • .
  • 300 g 1 servering

Tid

60 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Lag blomkålris av ett blomkålhode:Del blomkål i biter, kjør de så i food Processor på "rive" funksjonen, til bitene er finrevet. Hvis du ikke har food processor kan du rive risen på råkostjern, den grove delen.

Sett en stekepanne på medium varme. Ha i olivenolje, hvitløk og løk, og stek det i 5 minutter. Ha i blomkål og krydder og stek dette i 5-8 minutter

 

Ha i tomater, smør og kyllingkraft til slutt, skru ned temperaturen på stekeplata, dekk til stekepanna og la det putre i 30 -40 minutter, eller til all væsken har kokt inn.

 

Stek kjøttdeigen og server ved siden av, eller bland den inn i risen. 

 

Tips! Bruk gjerne tomater som er tilsatt krydder.

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2898,8 kcal
Proteiner 100,5 proteiner
Fett 180,7 gram
Karbohydrater 34,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3623.5 kcal
Proteiner 125.62 proteiner
Fett 225.88 gram
Karbohydrater 43.12 gram