Blomkålgrateng

Blomkålgrateng

Ingredienser

  • 300 g blomkål, kokt
  • 200 g myk ost, f. eks Snøfrisk
  • 200 g cottage cheese
  • muskattnøtt, ferskrevet
  • havsalt
  • grovkverna pepper
  • litt chili og persille til pynt
  • .
  • 1servering=350g

Slik gjør du

Blomkål deles i buketter og dampes i lettsaltet vann i 5 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Legg blomkålen over i en ildfast form. Mos den gjerne litt med en gaffel. Krydre gjerne med litt pepper. 

 

Lag sausen: Bland sammen myk ost og cottage cheese, salt og pepper. Rasp litt fersk muskatnøtt og ha i. Smør så ostemassen over den kokte blomkålen.  

 

Gratineres høyt i ovnen i 20 min. på ca 200 grader.

 

 

Visste du at?

.... Du bør prøve å variere smaken på gratengen ved å bruke ulike ostetyper. Hva blir din favoritt? 

Prøv Snøfrisk med dill, Philadelphia eller andre favoritter. For et mer fullverdig måltid kan du ha i en pakke stekt bacon, eller ha bacon ved siden av. Baconfettet kan gjerne helles over blomkålen. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 957,3 kcal
Proteiner 35,3 proteiner
Fett 82,2 gram
Karbohydrater 15,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 478,65 kcal
Proteiner 17,65 proteiner
Fett 41,1 gram
Karbohydrater 7,85 gram