Lavkarbo maki

Lavkarbo maki

Ingredienser

  • 1 middels stort blomkålhode per 3 noriblad
  • litt olje til steking
  • 1 kork riseddik per blomkål
  • et par klyper sukrin
  • noen klyper salt
  • 3 noriblader
  • .
  • Tilbehør:(ikke medregnet i næringsinnhold):
  • wasabi
  • soyasaus
  • syltet ingefær (gari)
  • wakamee (havalger)
  • bambusmatte til rulling
  • .
  • FYLL 1: Salmalaks
  • 30 g salmalaks
  • 2 stk agurk i staver
  • .
  • FYLL 2: Lodderogn
  • 30 g kokt laks
  • 0.5 ss rød lodderogn
  • 1 ts chilimajones
  • wasamee
  • 2 stk avokado i staver
  • 10 g paprika i staver
  • .
  • FYLL 3: Reker
  • 30 g kokte reker/kongereker
  • 1 ts chilimajones
  • 0.5 ss rød lodderogn
  • 2 stk avokado i staver
  • 10 g paprika i staver

Tid

60 min


Antall porsjoner

1


Slik gjør du

Litt om forskjellen på å bruke sushiris og blomkål som ris:

Når du lager blomkålrisen bruker du betraktelig mindre riseddik og sukrin (sukker) enn når du lager sushiris. Eddik og søtsmak blir mye tydeligere i blomkålen enn i risen.

 

Det er også vanlig å bruke mindre blomkålris enn sushiris i makirullene. Blomkålrisen klistrer seg ikke så godt sammen som sushiris, så makirullene detter fort litt fra hverandre hvis de inneholder for mye blomkål. 

 

Rasp blomkålen på et grovt rivjern. Varm litt olje i en non-stick stekepanne og stek blomkålen i 5 - 7 minutter til den begynner å bli myk, men gjerne fortsatt har litt tyggemotstand. Mot slutten av steketiden tilsetter du litt riseddik og sukrin, og smaker til med litt salt. Avkjøl blomkålrisen helt.

 

Forbered fyllet:

Skjær grønnsakene i staver som er ca. 5x5 mm og 20 cm lange (eller om mulig like lange som noribladenes bredde). Skjær laksen i 1 cm brede remser. Bland sammen kokt laks, lodderogn og chilimajones til en tjukk røre. Skjær evt. rekene i to.

 

Legg et noriblad på bambusmatten. Fordel 1/3 av blomkålrisen i et jevnt tynt lag på noribladet. La det være igjen en 1 - 1,5 cm "remse" uten blomkål helt øverst og nederst på noribladet.

 

Legg fyllet i en stripe nederst på laget av blomkål. Rull noribladet med fyll jevnt i retning fra deg, samtidig som at du gir rullen et lett trykk ved hjelp av bambusmatten. Drypp litt vann på den delen av noribladet som er lengst vekk fra deg, og lukk rullen. Vannet fungerer som lim.

 

Del rullen i to på midten ved hjelp av skarp kniv. Legg de to halvdelene ved siden av hverandre og kutt dem i tre like lengder.

 

Anrett makien på en tallerken sammen med en skål soyasaus, wasabi, syltet ingefær og evt. wakamee

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 340,7 kcal
Proteiner 24,1 proteiner
Fett 24,2 gram
Karbohydrater 4,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3407 kcal
Proteiner 241 proteiner
Fett 242 gram
Karbohydrater 49 gram