Ris

Ris

Ingredienser

  • 1 stk Blomkål
  • 2 ss Kaldpresset olivenolje
  • 1 ts Knust Havsalt
  • .

Slik gjør du

Du kan lage blomkålris på mange måter. Utgangspunktet for alle oppskriftene er å rive blomkål på rivjern eller kjøre den i foodprocessor til bitene er like små som riskorn. 

 

For å holde risen sprø og fersk bør den oppbevares i tett boks i kjøleskapet i vann tilsatt en liten eddikdæsj. 

 

Prøv deg fram på hva du liker best og finne ut hvilken du synes smaker minst blomkål og mest ris.

 

1. RASK metode:

Surr smør/ Ghee eller olje i en stekepanne sammen med et fedd hvitløk. Tilsett risen og la alt surre på middels varme til den er myk.

 

 

2. SMAKFULL metode:

Damp risen i en gryte med litt vann i. Vannet skal knapt mer enn å dekke bunnen av gryta. Når risen er mør, etter få minutter tar du den over i et kjøkkenhåndkle. Vri håndkleet med risen i, og klem ut så mye av kokevannet som mulig. Når risen er ferdig vridd er den serveringsklar.

 

 

3. RÅ RIS:

Bland 1 ss eddik i en bolle med kaldt vann. Legg i risen. La risen ligge i vannet noen timer eller natten over. Skyll risen godt  i ferskt kaldt vann før bruk. 

 

4. ENKEL ovnsbakt ris

Bland risen med ca 1-2 ss olje og spre den ut over en kledd stekeplate. La risen steke på ca 200 grader til den er myk. Rør rundt en gang av og til. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 340,8 kcal
Proteiner 7,6 proteiner
Fett 28,8 gram
Karbohydrater 9,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 170,4 kcal
Proteiner 3,8 proteiner
Fett 14,4 gram
Karbohydrater 4,8 gram