Kyllingfilet m/ dadler, bacon & blomkålmos

Kyllingfilet m/ dadler, bacon & blomkålmos

Ingredienser

  • 600 kg kyllingfilet
  • 10 stk ferske dadler
  • 10 stk baconskiver
  • .
  • blomkålmos:
  • 1 stk blomkål
  • 2 ss ghee
  • 1 dl kokosmelk
  • ferskrevet muskattnøtt
  • salt og pepper etter smak

Tid

30 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Lag kyllingfilet:

Fjern steinen i dadlene og hakk de opp i små biter. Stek så kyllingfiletene på middels høy varme, noen minutter på hver side. Ta kyllingen ut av pannen og del dem på langs, nesten helt over. Stapp dadlene inni. Surr bacon rundt, dekk gjerne hele kyllingen.

 

Stekes i ovn eller stekepanne i Ghee eller kokosfett. til kyllingfileten er ferdig. Snu dem etter en stund, slik at baconet blir jevnt stekt.

 

Lag blomkålmos:

Kok/Damp blomkål til det er mørt. Tilsett salt, pepper og ferskrevet muskattnøtt. Rør inn kokosmelk og ghee. Stamp det hele sammen til en fin og jevn mos. 

 

Visste du at?

.... Hvis du vil ha mindre karbohydrater i denne retten kan du kutte ut dadlene. Det er også veldig godt å fylle kyllingfilet med ost. Brie er superdigg!


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1882,6 kcal
Proteiner 178,1 proteiner
Fett 91,3 gram
Karbohydrater 71,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 2353.25 kcal
Proteiner 222.62 proteiner
Fett 114.12 gram
Karbohydrater 89.12 gram