Lammefilet m/rødvinssaus

Lammefilet m/rødvinssaus

Ingredienser

  • 4 stk lammefileter ca 125 g
  • 200 g gulrøtter
  • 200 g små rødløk
  • 1 stk potet
  • 3 stk hvitløksbåter
  • rosmarinkrydder
  • 1 stk plomme
  • .
  • til sausen:
  • 2 ss smør
  • 1 dl rødvin (ca)
  • salt og pepper
  • 300 g 1 servering

Tid

45 min


Antall porsjoner

6


annonse

Vi hjelper deg!

Gjør oppskriftssøk: https://portal.vitamhelse.no/oppskrifterAvocado on WhatsApp 2.19.352

Kom i gang: Vi hjelper deg gjerne med kostholdsveiledning, e- kurs og kostplaner. Se vår butikk


Oppskriften kommer fra http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2014/10/lammefilet-med-tilbehr-og-litt-sausf.html


Slik gjør du

Først skreller du og koker gulrøttene i ca 10 minutter. Så skreller og deler du rødløken i båter. Kok løken sammen med gulrøttene i ca 5 minutter. Hell av vannet og ha i litt smør og salt. 

 

Skrell og rasp poteten. Hakk litt hvitløk og litt rosmarin, bland det og litt salt og pepper med poteten. Smelt smør i ei stekepanne.

 

Spre poteten i panna og stek så poteten er sprø og gylden, snu og stek den på andre siden. Legg den så på ei fjøl. Del plommen i båter og stek den i smøret. Legg løken i .

 

Krydre lammefileten med hvitløk og rosmarin. Stek den i 3 minutter på hver side. Ta den så ut og la den hvile i 6 minutter. Hvis du vil ha den mindre rød, steker du den bare noen minutter til.

 

Lag sausen:

Kok ut stekepanna med litt tørr rødvin, rør inn 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1091,9 kcal
Proteiner 109,2 proteiner
Fett 43,0 gram
Karbohydrater 45,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 181,98 kcal
Proteiner 18,2 proteiner
Fett 7,17 gram
Karbohydrater 7,65 gram