Kremet blomkålsuppe m/ bacon

Ingredienser
- 400 g blomkål
- 3 dl kremfløte
- 200 g kremost
- 4 ss smør
- 125 g stekt bacon
- 1 ts johannesbrødkjernemel
- 5 dl kraft fra blomkål
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
Tid
30 min
Antall porsjoner
6
Slik gjør du
kok ett stort blomkål i lett saltet vann mørt.
Lag suppe av kremost og fløte, salt ,pepper, Johannesbrødkjernemel og vann fra det kokte blomkålhodet.La det koke i 5-10 min.
Ha i resten av baconfettet (2 ss) fra pannen som du har stekt baconet i.
Mos halve blomkålen i stavmixer med 2 ss smør å bland i, ha så i resten av blomkålbukettene og server med stekt bacon på toppen.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 2534,7 | kcal |
Proteiner | 50,9 | proteiner |
Fett | 243,9 | gram |
Karbohydrater | 27,7 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 4224.5 | kcal |
Proteiner | 84.83 | proteiner |
Fett | 406.5 | gram |
Karbohydrater | 46.17 | gram |