Fårikål

Fårikål

Ingredienser

  • 4 kg fårikål kjøtt
  • 4 kg hodekål
  • 0.8 liter vann
  • 4 ts havsalt
  • 4 ts pepper korn, hele

Slik gjør du

Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte med kjøtt nederst, og med fettsiden ned. Strø salt og pepper mellom lagene. 

 

Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt. Når kjøttet er mørt løsner det fra benet. Det tar ca. 1-2 timer. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. 

 

Tips! Til denne oppskriften trenger du en 10 liters kjele. 



Visste du at?

....kål er ekte supermat. Hodekål har lite kalorier, samtidig som den er rik på vitamin C og vitamin K. I tillegg gir den deg en del kalium. Den inneholder også mye kostfiber og du blir god og mett.

 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 10559,0 kcal
Proteiner 809,1 proteiner
Fett 712,2 gram
Karbohydrater 216,0 gram
Pr. porsjon
Kalorier 301,69 kcal
Proteiner 23,12 proteiner
Fett 20,35 gram
Karbohydrater 6,17 gram