Fårikål

Ingredienser
- 4 kg fårikål kjøtt
- 4 kg hodekål
- 0.8 liter vann
- 4 ts havsalt
- 4 ts pepper korn, hele
Tid
120 min
Antall porsjoner
35
Slik gjør du
Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte med kjøtt nederst, og med fettsiden ned. Strø salt og pepper mellom lagene.
Hell på kokende vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt. Når kjøttet er mørt løsner det fra benet. Det tar ca. 1-2 timer. Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener.
Tips! Til denne oppskriften trenger du en 10 liters kjele.
Visste du at?
....kål er ekte supermat. Hodekål har lite kalorier, samtidig som den er rik på vitamin C og vitamin K. I tillegg gir den deg en del kalium. Den inneholder også mye kostfiber og du blir god og mett.
Næringsinformasjon
Pr. oppskrift | ||
---|---|---|
Kalorier | 10559,0 | kcal |
Proteiner | 809,1 | proteiner |
Fett | 712,2 | gram |
Karbohydrater | 216,0 | gram |
Pr. porsjon | ||
---|---|---|
Kalorier | 3016.86 | kcal |
Proteiner | 231.17 | proteiner |
Fett | 203.49 | gram |
Karbohydrater | 61.71 | gram |