Cæsarsalat med kyllingfilet

Cæsarsalat med kyllingfilet

Ingredienser

  • stk romanosalat
  • 2 stk kyllingfilet
  • 2 ts sitronsaft
  • rosmarin
  • .
  • Til dressingen:
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 stk ansjosfileter
  • 1 ts dijon sennep
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts sitronsaft
  • 1 ts worcestershiresaus
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl revet parmesan
  • salt og pepper etter smak
  • .
  • lavkarbokrutonger etter smak. (Ikke medregnet i næringsutregningen)

Tid

30 min


Antall porsjoner

5


Slik gjør du

La kyllingen få romtemperatur før du steker den, da mister den minst mulig kjøttsaft.

 

Skjær noen snitt på skrått på hver filet og fordel sitronskall, sitronsaft og finhakket rosmarin over (eller andre krydderurter). Ha på salt og pepper og gni det hele forsiktig inn. Dekk filetene med plast mens du forbereder resten av salaten.

 

 

Stek kyllingfiletene i varm stekepanne. Stekes 1-2 minutter på hver side på høy varme til filetene får en fin stekeskorpe, og deretter ca 5-6 minutter på hver side på svak varme, til kjernetemperaturen er ca 68 grader. La kyllingen hvile ca 5 minutter før du skjærer den opp i skiver.

 

Lag dressing:

Ha eggeplomme, ansjos, sennep, hvitvinseddik, sitronsaft, worchestersaus og hvitløk i en stor, vid bolle. Rør ingrediensene lett sammen.

 

Nå begynner rørejobben, og da er det viktig at bollen står stødig (ha eventuelt en fuktet klut under) og at du har et godt røreredskap. Rør inn olivenoljen først dråpevis, og deretter i en tynn stråle, til du får en blank og fin majones. Rør deretter forsiktig inn parmesan og smak til med salt og pepper.

 

Gjør salaten klar:

Skyll salaten og kjør den et par runder i salatslyngen, hvis du har det.(Da blir den ekstra sprø) Riv salaten i biter, legg kyllingen oppå, ringle over dressingen og ha på krutonger. Høvle over noen flak med parmesan over – og server. 

 

Lavkarbo krutonger: 

Ha brødterninger av lavkarbobrød i en liten plastpose og ringle olivenoljen over. Blås litt luft i posen og rist den lett slik at brød og olivenolje blandes. Tilsett eventuelt litt mer olivenolje hvis det blir litt lite. Stek brødterningene i en stekepanne til de er sprø og gyllen. Tilsett gjerne Provencekrydder. 

 

 

 

Visste du at?

....Hvis du spiser på cafe eller restaurant kan du tilpasse retten enkelt selv ved å be om å få den uten krutonger. Hvis du er bekymret for at det er ferdigdressing som benyttes som inneholder sukker, eller du er redd for at du ikke skal bli mett, kan du be om å få servert ekstra olivenolje eller majones ved siden av.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1447,4 kcal
Proteiner 96,1 proteiner
Fett 111,9 gram
Karbohydrater 11,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 2894.8 kcal
Proteiner 192.2 proteiner
Fett 223.8 gram
Karbohydrater 23 gram