Salat med bacon og aioli

Salat med bacon og aioli

Ingredienser

  • 50 g Stekt bacon
  • 1 ss Aioli
  • Hjertesalat, ønsket mengde
  • .
  • 1 servering=325g

Tid

15 min


Antall porsjoner

1


Slik gjør du

Stek bacon i stekepanne på middels varme. Hakk opp hjertesalat.Når baconet er ferdig stekt lar du det være igjen litt av fettet i stekepannen og skrur opp varmen. Vend salaten i den varme pannen før du fisker den raskt opp igjen. 

 

Legg lunken bacon på tallerken og server sammen med 1 ss aioli og bladsalat i ønsket mengde.

 

Tips! Smaker nydelig med 2-3 cherrytomater i salaten eller litt paprika. Bruk gjerne ferske urter for ekstra smak.

 

 

Visste du at?

.... Et supert tips for å steike bacon er å legge skivene i "solvfolie trekkspill"midt i ovnen på ca 180 grader. Det blir sprøtt, du slipper å passe på hele tiden og det spruter ikke. Etter 15 minutt er de ferdige. Men du må følge litt med, steketiden varierer fra ovn til ovn. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 366,3 kcal
Proteiner 10,8 proteiner
Fett 33,1 gram
Karbohydrater 5,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3663 kcal
Proteiner 108 proteiner
Fett 331 gram
Karbohydrater 54 gram