Tomatsuppe

Tomatsuppe

Ingredienser

  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 2 stk bokser hakkede tomater med basilikum og hvitløk
  • 500 g tomater i båter
  • 1 stk løk i skiver
  • 0.5 stk frisk, finhakket chili eller 1 knivsodd chilipulver
  • 1 ss olivenolje til steking
  • .
  • Til servering:
  • 3 stk hardkokte egg
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss hakket basilikum/oregano (eller 1/2ts tørket)
  • 0.5 ts havsalt
  • 1 ts pepper
  • 1 servering=265g

Tid

25 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Fres løk og chili i olje før du tilsetter de ferske tomatene.

 

Tilsett hermetiske tomater og buljongen og la alt koke i 15 min.

 

Ta gryten så av varmen, og kjør blandingen med en stavmikser til jevn suppe. Tilsett 3 ss olivenolje og smak til med salt, pepper og urter.

 

Kutt eggene i båter og server dem med suppa. 

 

Tips! En klatt rømme runder av smaken.



Visste du at?

.... Suppen blir nydelig hvis du tilsetter litt kjøttkraft i suppa i stedet for litt av grønnsakskraften. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1141,8 kcal
Proteiner 38,3 proteiner
Fett 80,2 gram
Karbohydrater 59,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1141.8 kcal
Proteiner 38.3 proteiner
Fett 80.2 gram
Karbohydrater 59.1 gram