Spinatsuppe

Spinatsuppe

Ingredienser

  • 300 g spinat
  • 5 dl grønnsakskraft/buljong
  • 2 dl kokosmelk eller creme fraiche
  • 0.5 løk hakket
  • 2 stk fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss smør
  • salt og pepper etter smak
  • .
  • 1servering=360g

Slik gjør du

Stek løk og hvitløk i olje eller smør. Tilsett spinat og kraft/buljong, la det småkoke 5-10 minutter.

 

Kjør suppa glatt med stavmikser, tilsett kokosmelk eller creme fraiche og smak til med salt og pepper. Server spinatsuppa straks. Jeg hadde også litt hampfrø på toppen.

 

Tips! Spis gjerne med 2 hardkokte egg, da får du dekket proteinbehovet ditt i måltidet, samtidig som det metter godt. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 663,3 kcal
Proteiner 15,7 proteiner
Fett 58,4 gram
Karbohydrater 13,6 gram
Pr. porsjon
Kalorier 221,1 kcal
Proteiner 5,23 proteiner
Fett 19,47 gram
Karbohydrater 4,53 gram