nøttekake

nøttekake

Ingredienser

  • 4 stk eggehviter
  • 220 g paranøtter
  • 200 g sukrin gold
  • 50 g 70% mørk sjokolade
  • .
  • Glasur:
  • 100 g 70% sjokolade eller sukkerfri sjokolade
  • 50 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • .
  • Topping:
  • 50 g 70% mørk sjokolade
  • 100 g salte peanøtter, hakket
  • 1 servering = 100 g

Tid

50 min


Antall porsjoner

12


Slik gjør du

Stivpisk  eggehviter sammen med sukrin gold*. Mal nøttene i foodprocessor og bland sammen med 50 gram smeltet mørk sjokolade. Vend eggehvitene forsiktig inn i blandingen slik at du beholder luften i eggehviten og får en luftig krem.

Stek på 175 gr i ca 25-30min. Avkjøl.

 

Smelt 70 % sjokolade eller sukkerfri sjokolade sammen med smøret, og hell over kaken når den er kald, sett til avkjøling. Pynt med pisket krem på toppen, sammen med finhakket peanøtter og sjokolade.

 

*Du kan bruke annet søtningsmiddel hvis ønskelig, for eksempel Finesse/ Tagatesse eller annet. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4656,0 kcal
Proteiner 92,3 proteiner
Fett 423,0 gram
Karbohydrater 136,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3880 kcal
Proteiner 76.92 proteiner
Fett 352.5 gram
Karbohydrater 113.67 gram