Majones

Majones

Ingredienser

  • 2 dl rapsolje
  • 2 stk romtempererte eggeplommer
  • 2 ts sennep (gjerne dijon)
  • 2 ss vann
  • 2 ts sitronsaft/hvitvinseddik
  • Nykvernet pepper og litt salt
  • 25 g 1 servering

Tid

10 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Ta alle ingrediensene ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage majonesen, slik at både egg, olje og sennep har samme romtemperatur. 

Ha alle ingrediensene bortsett fra oljen i en høy beholder og bland dem sammen med en gaffel. Sett stavmikseren ned i beholderen, og hell olje forsiktig ned over eggeblandingen. Er du forsiktig legger oljen seg pent over eggeblandingen. Er uhellet ute og eggene blander seg veldig inn i oljen, kan du bare vente en stund. Oljen er lettere enn eggeblandingen og vil flyte opp på toppen.

Start stavmikseren. Hold den nede i bunnen av beholderen, og undertrykket gjør at litt og litt av oljen blir pisket inn i eggeblandingen. Går det dårlig med blandingen kan du løfte stavmikseren sakte og forsiktig litt oppover i beholderen.



Visste du at?

Du kan bruke denne grunnoppskriften til å variere de lekreste majonesblandingene med? Forsøk å lage peppermajones med ulike sorter pepper i, basilikumsmajones, bland den med litt pesto, ekstra sitron, chili... Nærmest ALT er godt! 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1739,1 kcal
Proteiner 6,8 proteiner
Fett 189,2 gram
Karbohydrater 2,0 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1739.1 kcal
Proteiner 6.8 proteiner
Fett 189.2 gram
Karbohydrater 2 gram