Langpanne brød

Langpanne brød

Ingredienser

  • 210 g havregryn
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g Linfrø
  • 50 g Hirse
  • 30 g Psyllium Husk
  • 70 g Solsikkekjerner
  • 40 g Sesamfrø
  • 20 g Chia
  • 20 g Hampfrø
  • 1 ts salt
  • 1 liter vann

Tid

30 min


Antall porsjoner

15


Slik gjør du

Bland sammen 550  gram frø, som males i food-processor.


Hell alle ingrediensene i en stor bolle og tilsett 1 liter vann. Rør sammen, og la den stå natten over under lokk (helst lenger enn 6 timer)

Sett ovnen på 180 grader, legg bakepapir på en langpanne og smør røren utover hele platen. Lag 3 spor i hver retning med bakside av en kniv, slik at du lettere kan dele brødet i 16 firkanter når det er ferdig stekt og avkjølt.


Stek midt i ovn i 90 minutter, eventuelt litt kortere hvis du vil ha bløtere midt. Avkjøl på rist uten bakepapiret. Holdbar i kjøleskap i tett boks i 4- 5 dager, kan også fryses.


Eksperimenter gjerne med forskjellige krydder (f.eks. kanelstrø og mandler på toppen før steking eller  Nigella frø)
NB: dosene kan justeres innbyrdes etter hva du har. Mangler du en ingrediens, kan du ta mer  havregryn eller hampfrø.

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2368,7 kcal
Proteiner 93,8 proteiner
Fett 124,5 gram
Karbohydrater 197,2 gram
Kostfiber 72,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1579.13 kcal
Proteiner 62.53 proteiner
Fett 83 gram
Karbohydrater 131.47 gram
Kostfiber 48.6 gram