Kyllingnuggets med dip

Kyllingnuggets med dip

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet ( 960g totalt)
  • .
  • til panering:
  • 90 g baconsvor
  • 1 stk egg
  • .
  • dip:
  • 4 ss ekte majones
  • 2 ss olivenolje av god kvalitet
  • 1.5 dl seter rømme
  • 1 ts karrikrydder
  • 1 ss smør til steking

Tid

35 min


Antall porsjoner

13


Slik gjør du

Knus baconsvor i blender eller kjøkkenmaskin. Kutt så kyllingfiletene opp i biter. Pisk ett egg lett sammen og tilsett salt og pepper. Vend kyllingbitene i eggeblandingen, for så å rulle dem i baconsvor. Stek dem i varm olje eller ghee til de er gyldne og fine. 

 

Lag karridip:

Bland majones, olivenolje og seterrømme. Rør ut 1 ts karri i litt vann og bland alt i majonesblandingen. Tilsett salt og pepper. (Hvis den skiller seg kan du tilsette 1 ts eddik)

 

Lag chilidip: 

Bland majones og Creme Fraiche. Rør inn 0,5 ts Harissa pasta eller annen chilisaus. 

 

Tips! Harissa er en nydelig kryddermiks, men veldig sterkt! Bruk med forsiktighet. Fås tak i hos din lokale innvandrerbutikk.

 



Visste du at?

.... Du kan også fint panere med nøtter i stedet for baconsvor hvis du vil. 




Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2878,2 kcal
Proteiner 286,3 proteiner
Fett 163,2 gram
Karbohydrater 12,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 2214 kcal
Proteiner 220.23 proteiner
Fett 125.54 gram
Karbohydrater 9.85 gram