Kyllingchips

Kyllingchips

Ingredienser

  • 100 g Kyllingfilet
  • 3 ss Olivenolje (Kaldpresset)
  • Flaksalt
  • Ferskkvernet pepper
  • Annet krydder etter smak

Tid

15 min


Antall porsjoner

1


Slik gjør du

Stek ønsket mengde kyllingfileter. Krydre forsiktig. Avkjøl filetene og skjær dem i så tynne skiver som mulig. Legg skivene i en langpanne på svak varme, pensle dem med olje og la dem tørke til de blir sprø. Perfekte som sunne chips når andre spiser snacks.

 

Tips: Salamichips eller sprøstekt spekeskinke er også kjempe godt! Fordel skiver med salami på et bakepapir, 10 minutter på 150-175 grader bør være passe. Kjempe godt tilbehør til salat, milde oster osv. Men pass på, salami kan være en partystopper om du spiser masse av det. Du får fort masse næring (kalorier) uten at du blir særlig mett) 

 

Krydder som smaker godt på kyllingen er alt i fra italienske urter, du kan bruke vinaigrette med smak,indisk, eller en blanding av paprika, chili og cayennepepper.... Lag din favorittblanding!

 

Visste du at?

.... Du kan også lage chips av kyllingskinn. Følg samme fremgangsmåte som over.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 379,6 kcal
Proteiner 24,2 proteiner
Fett 30,7 gram
Karbohydrater 0,4 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3796 kcal
Proteiner 242 proteiner
Fett 307 gram
Karbohydrater 4 gram