Ostechips

Ostechips

Ingredienser

  • 100 g Eldorado Brie

Tid

6 min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

Chips lagd av brie er et flott alternativ til knekkebrød og salte kjeks. Det kan være litt kraftig kost å spise med dip eller annen kremost, men det er nydelig under kokt egg, rødvinssalami og ruccola, eggesalat eller skinke med pesto. 

 

Det finnes forskjellige måter å lage ostechips på. Den raskeste måten er å gjøre det i mikroovnen, men du kan også lage dem i stekeovnen. Steketid vil variere med ostetypene og ovnen. Særlig mikroovner er ulike. Du kan også lage dem av mange typer ost. Jeg liker Brie best. 

 

Med Brie:

Kutt av kantene på osten. Disse kaster du. Resten av osten kutter du i tynne skiver. Hvis du vil ha salte chips til f. eks dip. drysser du på litt havsalt. Hvis du velger en mild Brie så får chipsen en nøytral smak. 

 

Med annen ost:

Du kan høvle ost selv eller du kan bruke ferdig skivet ost. Hvis du vil ha florlette tynne knekk kan du bruke revet ost som du legger i hauger med god avstand fra hverandre. 

 

I stekeovn tar det gjerne 10 minutter, mens i mikro mellom 2 og 4 minutt på maks effekt. Du vet at de er ferdige når knekket begynner å bli sprøtt når du tar dem ut. De vil bli enda sprøere når de er helt avkjølte. Hvis de har smeltet sammen kan du klippe dem opp med saks mens de fortsatt er varme. 

 

Tips! Andre gode oster (Som gir tynnere chips): Parmesan knekk ( ostehauger stekt i stekeovnen), kavli ost og jarlsbergost. Det er kjempe godt å variere smaken med ulike krydderier. 

 

Smaker godt med dip, sammen med tapas eller i stedet for knekkebrødVisste du at?

.... Smaken og konsistensen på osteknekket vil variere med hva slags ost du bruker. F. eks vil en tørr ost med lavt fettinnhold bli sprøere og mer tørr enn en fet ost., for eksempel lettere Jarlsbergost. Gräddost er lite egnet fordi den har for høyt fettinnhold og smelter for mye ut.
Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 351 kcal
Proteiner 17 proteiner
Fett 31 gram
Karbohydrater 1 gram
Kostfiber 0 gram
Pr. porsjon
Kalorier 175.5 kcal
Proteiner 8.5 proteiner
Fett 15.5 gram
Karbohydrater 0.5 gram
Kostfiber 0 gram