bønnepostei m. aubergine

bønnepostei m. aubergine

Ingredienser

  • 0.5 stk aubergine
  • 230 g hvite bønner, kokte
  • 0.5 ts harissa paste
  • 3 ss ghee eller olivenolje
  • lake fra bønnene for justering
  • maldon havsalt
  • fersk grovkvernet pepper
  • 1 porsjon= 200g

Tid

min


Antall porsjoner

2


Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Del auberginen i 2. Legg den på en stekeplate med bakepapir med skinndelen ned. Pensle overflaten med olivenolje. La den steke i 10- 15 minutter til kjøttet er mørt.

 

Avkjøl auberginen og grav ut kjøttet.
Finn fram boksen med bønner. Spar på laken, du skal bruke litt av denne i posteien.

 

Bland bønnene, auberginekjøttet, ghee eller olivenolje og harissa sammen i food processor. Juster posteien med laken til bønnene.
Smak til med fersk grovkvernet pepper og maldon havsalt.

 

Visste du at?

.... Harissa er en sterk og aromatisk chiliblanding som kan kjøpes i ulike varianter, enten som paste eller krydderblanding. Vår favoritt får du tak i på din lokale innvandrerforretning:

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 478,6 kcal
Proteiner 14,9 proteiner
Fett 32 gram
Karbohydrater 24,6 gram
Kostfiber 19,5 gram
Pr. porsjon
Kalorier 2393 kcal
Proteiner 74.5 proteiner
Fett 16 gram
Karbohydrater 123 gram
Kostfiber 97.5 gram