Gresskar pai- pumpkinpie

Gresskar pai- pumpkinpie

Ingredienser

  • 450 g gresskar pure (butternut squash) eller hokkaido f.eks.
  • 1 stk boks kokosmelk, bruk den kremete delen
  • 4 stk egg
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl Sukrin Gold/ søtning
  • 0.5 dl kokosmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts ingefær
  • 0.5 ts muskattnøtt
  • litt allehånde

Tid

80 min


Antall porsjoner

6


annonse

Vi hjelper deg!

Gjør oppskriftssøk: https://portal.vitamhelse.no/oppskrifterAvocado on WhatsApp 2.19.352

Kom i gang: Vi hjelper deg gjerne med kostholdsveiledning, e- kurs og kostplaner. Se vår butikk


Oppskriften kommer fra (tilpasset av Vita Univers) https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/amerikansk-gresskarpai/


Slik gjør du

Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en stekeplate med bakepapir. Del gresskaret på langs og grav ut frøene. Pensle gresskaret med litt olje og legg bitene med kjøttsiden ned. Hvis du vil, kan du skrelle dem først. Hvis ikke, graver du ut kjøttet med en skje etter baking. Bakes til det er mørt, ca en halvtime. Mos så gresskarene i foodprocessor.

 

Pisk så sammen egg, Sukrin Gold og smeltet smør. Bland inn kokosmel, bakepulver, krydder, vaniljesukker, gresskarpurè og kokosmelk. Dryss hakkede pekannøtter på toppen.

Stekes til paien er fast, ca 30-40 minutter avhengig av ovnen. Server paien lun eller avkjølt, gjerne med litt pisket krem/kokoskrem.

 

Tips!

En snarvei: Erstatt krydderiene med 1-2 ss pepperkakekrydder + 2 ts vaniljekestrakt

 

Vil du ha en søtere pai? Lag en topping som du heller på etter steketid:

 

Smelt 2 ss smør sammen med 2 ss Tagatesse og 1-2 ss pepperkakekrydder. La blandingen koke litt på svak varme, slik at tagatessen smelter, hvis ikke blir toppingen knasete. Pynt gjerne med pekannøtter på toppingen.

 

Savner du paibunn? Denne kan fint brukes, den er god til både søte paier og matpaier. Men pass på: Hvis du bruker en tradisjonell paiform, så er det akkurat plass til fyllet uten paibunn.

 

 

Visste du at?

.... Har du ikke brukt flaskegresskar/butternut squash tidligere? Da kan du glede deg! Den er nydelig å bake og spises i stedet for bakt potet. Den passer sammen med rotgrønnsaker, er fin å lage lage suppe av, med mer! Du får kjøpt den på de fleste innvandrerbutikker. 

 

Butternut Squash inneholder 12 karbohydrater pr 100 gram

Hokkaido inneholder 11,6 gram karbohydrater pr 100gram

 

Tips! I stedet for pai kan du lage suppe (dropp krydderet)! Bland pure'en inn i f.eks. kylling eller grønnsakskraft, sammen med litt kokosmelk. Tilsett gjerne bakt hvitløk. Kylling smaker nydelig sammen. På toppen sprinkler du over litt fersk sitronjuice og persille.

 

Flaskegresskar/Butternut Squash:

 

butternut.jpg

pai med flaskegresskar.jpg

 

 

Litt mer uvanlig, men med enda mer smak: Hokkaido minner litt om søtpotet - verdens nydeligste gresskar:

 

hokkaido.jpg

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2008,7 kcal
Proteiner 51,9 proteiner
Fett 178,7 gram
Karbohydrater 49,0 gram
Pr. porsjon
Kalorier 3347.83 kcal
Proteiner 86.5 proteiner
Fett 297.83 gram
Karbohydrater 81.67 gram