Frittata med spinat

Frittata med spinat

Ingredienser

  • 8 stk egg
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 250 g frisk spinat
  • 1 stk rødløk i tynne skiver
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 12 stk cherrytomat, delt i to
  • 25 g parmesan (ev. næringsgjær)
  • 1 ss olje til steking

Tid

15 min


Antall porsjoner

4



Oppskriften kommer fra http://www.matprat.no//kampanjer/fest-i-mai/tapas/frittata-med-tomater-og-spinat/


Slik gjør du

Stek hvitløk og rødløk på middels varme i en stekepanne med olje, 2-3 minutter. Ha spinat i pannen og stek den til den faller sammen.

 

Visp sammen egg, salt og pepper. Legg halve tomater over grønnsakene i stekepannen, og hell over eggeblandingen. La eggepannen stivne ved middels varme, 10-15 minutter. 

Riv parmesan over når eggepannen har stivnet. Legg eventuelt på et lokk slik at osten smelter. 

 

Server frittataen slik den er i pannen, skjær den opp i pene kakestykker eller i små biter til tapas. 

 

Tips! Hvis du ikke spiser ost i det hele tatt, dropp parmesanen og tilsett heller 1 ss næringsgjær hvis du har. 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 662,1 kcal
Proteiner 48,7 proteiner
Fett 42,8 gram
Karbohydrater 17,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1655.25 kcal
Proteiner 121.75 proteiner
Fett 107 gram
Karbohydrater 43.25 gram