Brokkolipai Med Blåmuggost

Brokkolipai Med Blåmuggost

Ingredienser

  • Til bunnen:
  • 125 g mykt smør
  • 100 g mandelmel
  • 2 dl pofiber
  • 1 stk egg
  • .
  • Fyll:
  • 1 stk løk
  • 1 ss meierismør(til steking)
  • 700 g brokkoli
  • 1 dl stenfrie oliven
  • 3 ss hakkede valnøtter
  • 1 dl marinerte soltørket tomater
  • 75 g smuldret Selbu Blå eller annen blåmuggost
  • 3 stk egg
  • 2 dl revet Norvegia
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 1servering=250g

Slik gjør du

Bland pofiber, mandelmel og salt. Kna inn mykt smør og tilsett egget. Hvis bunnen er for løs til å trykke greit ut, kan du ta i litt mer mandelmel. Blir den litt tørr kan du tilsette litt vann.

Stek paibunnen på 225 grader i ca 10 min.

 

Del brokkkolien i buketter og kok den nesten myk i ca 5 min. Hakk løken og stek den i smør i en panne til den blir nesten myk.

 

Bland brokkoli, løk, oliven, hakkede nøtter og oppdelte tomater. Legg halvparten i paiskallet, strø over et lag med blåmuggost og legg på resten av fyllet. Visp sammen egg, revet ost, fløte, salt og pepper. Hell dette i paiskallet. Stekes i ca 20 min, eller til osten er fint gratinert.

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4376,5 kcal
Proteiner 123,2 proteiner
Fett 394,2 gram
Karbohydrater 63,8 gram
Kostfiber 71,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 547,06 kcal
Proteiner 15,4 proteiner
Fett 49,28 gram
Karbohydrater 7,97 gram
Kostfiber 8,91 gram