Fri sjokolade

Fri sjokolade

Ingredienser

  • 100 g kokosfett
  • 50 g 86% mørk sjokolade
  • 50 g 70 % sjokolade
  • 50 g kakaonibs eller paranøtter
  • 50 g valnøtter

Slik gjør du

Knekk opp sjokoladen og putt i gryta sammen med kokosfettet (Du kan gjerne bruke Extra Virgin kokosfett, da får du en lett kokossmak i sjokoladen. Smelt på lav temperatur. Det tar ikke lang tid. 

 

Hell blandingen over i en passe stor form. Tilsett eventuelt nøtter og krydder.

- Oppbevares i kjøleskap, den blir fort myk i romtemperatur. For en fastere konsistens kan du bruke kakaosmør. Både kakaosmør og kakaonibs får du på helsekost eller utvalgte Coop Mega butikker. 

 

PS: Hvis du liker 86% sjokolade alene, så bare bruk denne uten å blande den med 70% 

 

- Du kan smaksette sjokoladen med ulike krydder, oljer og nøtter. Men vær forsiktig med salte nøtter, da dette ofte gir økt toleranseterskel og det er lett å spise mer enn bare ett par biter, før du blir fornøyd. 

 

Mine favoritttips er:

- Rå kakaonibs (De Søte er deilige på smak). Mengde er valgfritt, jeg bruker ca 1 håndfull

- 2 never valnøtter/pekannøtter eller paranøtter

- 1-2 ts lakrisrotpulver

Eller:

- 2 neve nøtter og en god dæsj chiliolje

Eller:

- 2 never nøtter og appelsinolje

 

Visste du at?

.... Denne sjokoladen kalles for "Fri sjokolade" fordi det er en oppskrift som er super for å spise seg fri fra sjokoladesug. Sliter du med sukkeravhengighet? Da kan det være slik at du må spise deg "ned" før du klarer å slutte. Da er denne oppskriften super. Den skal smake godt, men ikke så godt at du ikke klarer å stoppe.

 

Sjokoladen er veldig mektig, litt "Delfiakake" i konsistensen og inneholder mye fett og lite sukker. Denne kombinasjonen gjør at du klarer å stoppe, og den metter også. Den er et mye bedre alternativ enn f.eks. Atkins barer og annen juksemat, som både påvirker blodsukkeret ditt og opprettholder søtsug.

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2024,5 kcal
Proteiner 22,8 proteiner
Fett 190,4 gram
Karbohydrater 41,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 84,35 kcal
Proteiner 0,95 proteiner
Fett 7,93 gram
Karbohydrater 1,74 gram