Ertestuing

Ertestuing

Ingredienser

  • 5 dl frosne erter
  • 200 g kremost eller andre oster, f .eks ricotta
  • 1 dl vann
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 ss olivenolje
  • 0.5 stk terning hønsebuljong
  • 1 ts presset sitronsaft
  • 2 ss finhakkede, friske urter, eks mynte og persille
  • 1 ts salt

Slik gjør du

Kok først opp vann og buljongterning i en kasserolle. Ha i ertene og kok opp. Ta kasserollen vekk fra varmen, legg på lokk og la stå i ca 3 min. Bland erter og buljongen sammen i en stavmikser. La det avkjøles.

 

Bland ertepureen med ricotta, parmesan og urter. Smaksett med olje, sitronsaft og salt.

 

 Tips! Denne pureen passer godt til grillmat. 

 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1036,0 kcal
Proteiner 44,5 proteiner
Fett 78,6 gram
Karbohydrater 36,2 gram
Kostfiber 21,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 172,67 kcal
Proteiner 7,42 proteiner
Fett 13,1 gram
Karbohydrater 6,03 gram
Kostfiber 3,53 gram