Carbonara

Carbonara

Ingredienser

  • 400 g hodekål
  • 200 g norvegia
  • 1 stk pk bacon med baconfett
  • 50 g revet cheddarost
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel (kan droppes)
  • 0.5 ts muskattnøtt, fersk revet
  • 1 ts pepper
  • .
  • 1 servering =190g

Tid

30 min


Antall porsjoner

5


Slik gjør du

Stek bacon i smør på middels varme. Behold baconfettet. Riv kålen eller kutt den i strimler. Stek den i baconfettet til den er blank og passe myk. 

 

Smelt smør i en kjele og tilsett fløte og rør inn johannesbrødkjernemel. Gi et lite oppkok. Tilsett baconfett og kremfløte til du får en tykk, kremete konsistens. Juster den eventuelt med litt vann. Smak til med ferskrevet muskatnøtt og pepper. 

Ta i ønsket mengde ost og tilsett bacon til slutt. Kjempegodt og holder deg mett i mange timer! 

 

Tips! Cheddar gir en god og fyldig smak, men du kan gjerne variere med andre typer oster. Det er nydelig å surre ett fedd med hvitløk sammen med bacon.

 





Visste du at?

.... Kan gjerne gratineres i ovn med ekstra ost over, som på bildet. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2030,5 kcal
Proteiner 107,1 proteiner
Fett 164,6 gram
Karbohydrater 26,7 gram
Pr. porsjon
Kalorier 4061 kcal
Proteiner 214.2 proteiner
Fett 329.2 gram
Karbohydrater 53.4 gram