Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Ingredienser

  • 1 stk stort, økologisk blomkål
  • 5 dl grønnsakskraft
  • 4 dl vann
  • 1 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • revet parmesan
  • Ev. bacon / chorizo
  • 1 ts havsalt
  • havsalt, nykvernet pepper, urter
  • .
  • 1servering=330g

Tid

12 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Kok oppdelt blomkål i vann, kraft og salt til blomkålen er mør (Ca 10 min). Jevnes raskt og enkelt med stavmikser rett i gryten. Det gjør den også luftig og delikat. Mot slutten rører du inn kremfløte og smør.

Hvis du vil ha en skarpere smak i suppen velger du en god, kvalitetsrik, skarp kaldpresset olivenolje i stedet.

 

Smak til med urter, havsalt og nykvernet pepper.

 

Tips! Riv masse fersk parmesanost å ha over. Digg topping er sprøstekt bacon eller chorizo pølse for sterkere smak. En spiseskje med pesto smaker også fortreffelig i. 

 

Visste du at?

 .... Du kan fint droppe kremfløte og heller bruke kokosmelk eller rå cashewnøttfløte. Hvis du bruker ghee i stedet for smør blir suppa super paleomat! 






Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 604,9 kcal
Proteiner 12,1 proteiner
Fett 49,7 gram
Karbohydrater 20,3 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1512.25 kcal
Proteiner 30.25 proteiner
Fett 124.25 gram
Karbohydrater 50.75 gram