Matprepp

Planlegging på et minimumsnivå er helt tilstrekkelig!


Hvis du vil spise sunnere så handler det mye om å planlegge:Den enkleste måten å endre kostholdet på er å lage en matprepp, gjerne i kombinasjon med en kostplan. 

 

Selv er jeg slik at jeg synes det er ok med en kostplan som et utgangspunkt, men jeg kan ikke fordra en fast diett å forholde meg til uten at jeg kan ha slingrinnsmonn. Jeg er en matelsker. Jeg vil spise mat jeg synes smaker godt og som er bra for meg. Hvis ikke jeg kan det, så hopper jeg heller over hele måltidet. Og det fungerer veldig bra. Periodisk faste som det også kalles.

Men i starten av en kostholdsendring er det ikke å anbefale. Da er en godt sammensatt kostplan med passelig kaloriinnhold, enkle smakfulle og mettende retter et viktig verktøy for å få en effektiv start på ditt nye sunne karbohydratreduserte kosthold. 

 

Sunn mat gjør deg ikke sunnere før den er spist. Kostplaner er et nyttig verktøy for kunnskap og inspirasjon

 

Planlegging er alt!

Da jeg startet med et lavkarbokosthold, var jeg livredd for at sulten skulle "ta meg" og føre meg ut på ville veier. Enten ved at jeg spiste noe jeg overhode ikke skulle ha, eller, hvis jeg hoppet over måltidet så fant du meg desperat på jakt i skapene etter noe usunt, søtt og fettrikt på kveldene. Derfor hadde jeg alltid med meg "Nødmat".

 

Nødmat befaler jeg stadig, fordi jeg vet hvor inderlig godt hvordan det føles, og hvor lett det er å havne på en utskeielse. For ikke å snakke om hvordan du kan gå fra super glad full av motivasjon til håpløshetens dal av manglende mestringsfølelse på kun ett par timer. Så selv om du planlegger, så kan det likevel være lurt å ha med nødmat. Av og til skjer det jo noe uventet, og det er greit å vite at du har mat som passer med målet ditt tilgjengelig.

 

 

Pass på at du har "Nødmat" tilgjengelig

Lag deg ei lita liste over grei "veskemat" På min liste står det blant annet oliven (flere burde lære seg å like dette!!), babybel ost, valnøtter, hardkokte egg og majones og helst en termos med en god drikke som inneholder påfyllet du trenger. For eksempel en god suppe eller en smoothie. Hvis du har lagd sunne sukkerfrie energibarer selv, er dette også et greit alternativ. Bare pass på at du ikke overspiser, særlig hvis du har søtet dem raust, da kan de raskt trigge til overspising. Det er stor forskjell på sunne hjemmelagde energibarer og vanlig sukkerfri sjokolade, selv om den ikke er søtet med Maltitol. Ofte trigger vanlig sukkerfri sjokolade ekstra søtsug i lange tider og de metter ikke. 

 

 

ketose kostplan ketosemeny lavkarbo kostplan lavkarbo meny planlegging livsstilsendring ned i vekt.jpg

Søndagsformiddag- Super tid for meg å lage opp mat på. Null stress og god musikk. Da liker jeg å lage mat 😃

 

Planlegging: Det handler om mer enn hva du skal spise

Jeg pleier å anbefale kundene mine å bruke en av mine kostplaner som et utgangspunkt. Finn retter som frister, og lag en plan for minst en dag framover. Hva passer å lage ut i fra hvordan hverdagen din ser ut den dagen? Hvis du f. eks skal ta toget til Oslo og du ikke har hatt tid til å lage opp noe som er greit å ta med, vel, da er en dobbel frokost supert. En omelett av for eksempel 6 egg, rikelig med smør og ost for smak, holder deg raskt mett i 5-7 timer. 

 

cheddaromelett ned i vekt med ketose ketoseguiden.jpg

Prøv min populære cheddar omelett