Søtpotetkaker

Søtpotetkaker

Ingredienser

  • 1 stk medium blomkålhode
  • 1 stk medium stor søtpotet, revet
  • 5 stk skiver tykk, kuttet bacon, stekt & knust i biter
  • 2 dl mandelmel
  • 2 stk egg
  • 2 stk hvitløksfedd, knust
  • 1 ts havsalt
  • 0.5 ts pepper
  • olje til steking
  • .
  • 1servering=100g

Tid

45 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Riv blomkål og søtpotet så det ligner ris. Kok risen i micro-ovn i dekket skål i 5 minutter.

 

Bland alle ingrediensene til en farse i en stor bolle, til alt er godt blandet. Form kaker av farsen.

 

Varm olje i en stor stekepanne på medium varme. Bruk en stekespade til å jevne ut, forsiktig for å unngå sprekker. Stek til de er gyldne, ca 3 min på hver side. Etterstekes i stekovn, ca 20 minutter på 180°

 

Tips! Det er digg med litt hakkede urter i farsen. For en mer lavkarbovennlig variant kan du erstatte søtpotet med mer blomkål (eller også brokkoli) Surr da risen i litt meierismør og hvitløk til risen er mør før du lager farsen. 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1465,2 kcal
Proteiner 80,5 proteiner
Fett 89,0 gram
Karbohydrater 60 gram
Pr. porsjon
Kalorier 1465.2 kcal
Proteiner 80.5 proteiner
Fett 89 gram
Karbohydrater 6 gram