Salat med bønner

Salat med bønner

Ingredienser

  • 1 stk isbergsalat
  • 50 g bønner hvite
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk stangselleri
  • 100 g sukkererter
  • 100 g hampfrø
  • .
  • Til dressing:
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss frisk timian
  • 2 ss frisk persille
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • salt
  • pepper
  • .
  • 1 servering=ca 185g

Tid

7 min


Antall porsjoner

4


Slik gjør du

Del opp grønnsakene. Sil av laken fra bønnene. Bland bønnene med de andre grønnsakene.
Bland alle ingrediensene til dressingen og hell dette over bønnene og grønnsakene. Rør alt forsiktig sammen.

Denne retten er kjempefin å ha på et koldtbord, og smaker også kjempegodt med stekt scampi eller kylling.

 

Visste du at?

... Får du mye luft i magen av bønner? Da er det mulig at bønner ikke er noe for deg. Men de fleste tåler bønner, nøtter, frø og korn bedre ved å bløtelegge dem et døgn i forkant av bruk, da dette bryter ned fytinsyre. Skift bløtevann 3-5 ganger.

 

Fytinsyre er små doser med gift som er artens eget immunforsvar. Dette beskytter den mot å bli spist før den er moden/ spiret. Derfor er det sunnnere med bløtlagte og spirede arter. 

 

 

 

 

 

 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 526 kcal
Proteiner 25,2 proteiner
Fett 33,1 gram
Karbohydrater 29,8 gram
Pr. porsjon
Kalorier 131.5 kcal
Proteiner 63 proteiner
Fett 82.75 gram
Karbohydrater 74.5 gram