Ritz kjeks

Ritz kjeks

Ingredienser

  • 130 g Norvegia
  • 100 g Sesamfrø
  • 3 stk Eggehviter, str. M
  • Kaldpresset rapsolje til pensling
  • Havsalt og krydder etter smak. F. eks Oregano, hvitløk, chiliflak..
  • .
  • 1 kjeks = ca 9g

Tid

15 min


Antall porsjoner

40


Slik gjør du

Sett ovnen på 225 grader. Rasp osten og bland i sesamfrø og eggehviter. Med foodprocessor er det gjort på få sekunder. Dekk en stekeplate med bakepapir. Røren gir ca 1,5 brett med kjeks.

 

Lag små topper med en teskje som du setter på stekeplaten. Stek toppene i 10 minutter, til de har blitt gyldne. Snu dem og pensle dem med olje. Ta på salt og krydder. Etterstek dem i 5-10 minutter til de er gyldne på andre siden. Serveres nystekte.  

 

(Tidligere Linns Tapaskjeks) 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1360,1 kcal
Proteiner 68,1 proteiner
Fett 116,1 gram
Karbohydrater 4,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 340.02 kcal
Proteiner 17.02 proteiner
Fett 29.02 gram
Karbohydrater 1.23 gram