Peppersaus til fest

Peppersaus til fest

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g creme fraiche
  • 3 dl oksekraft
  • 2 ss smør
  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts grønne pepperkorn
  • .
  • 1servering=80g

Slik gjør du

Knus pepperkornene i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen.

 

Smelt smør i en liten kjele. Fres finhakket sjalottløk i smøret til løken er blank. Ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.

 

Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne sausen med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.

 

Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.

 

 



Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 1491,3 kcal
Proteiner 10,5 proteiner
Fett 152,3 gram
Karbohydrater 19,2 gram
Pr. porsjon
Kalorier 165,7 kcal
Proteiner 1,17 proteiner
Fett 16,92 gram
Karbohydrater 2,13 gram