Brun Saus

Brun Saus

Ingredienser

  • 1 stk kjøttbuljong
  • 5 dl vann
  • 1 dl vann
  • 1 ss kremfløte
  • 1 ts johannesbrødkjernemel
  • 1 ts sukkerkulør

Slik gjør du

Kok opp 5 dl vann med kjøttbuljongen, kok til terningen er oppløst.

Hell 1 dl kaldt vann i en bolle og rør ut johannesbrødkjernemelet i den, rør godt så det ikke klumper seg og til alt er oppløst.


Tilsett jevningen i den varme buljongen, og rør godt. La det koke i 5 min. Tilsett gjerne litt fløte og 1 ts sukkerkulør for farge. 

 

Tips! Du bør bruke økologisk buljongterning uten mye sukker i. Best saus får du hvis du bruker ekte kjøttkraft, da får du også en HELSEFREMMENDE saus! 

 

Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 66,4 kcal
Proteiner 1,5 proteiner
Fett 4,7 gram
Karbohydrater 3 gram
Kostfiber 0 gram
Pr. porsjon
Kalorier 13,28 kcal
Proteiner 0,3 proteiner
Fett 0,94 gram
Karbohydrater 0,6 gram
Kostfiber 0 gram