Ostefylte kjøttboller

Ostefylte kjøttboller

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 200 cheddar
  • 2 stk boks hakket tomat
  • 1 stk løk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 5 ts oreganokrydder
  • 5 ts basilikumkrydder
  • salt
  • pepper
  • 1 ss smør til steking
  • 1 servering=215g

Tid

30 min


Antall porsjoner

8


Slik gjør du

Bland kjøttdeig med egg og krydder. Form kjøttboller av deigen og legg inni et lite stykke med mozarellaost eller cheddar i hver.

 

Brun kjøttbollene i pannen i rikelig med smør /kokosolje, sånn at de får litt stekeskorpe, men uten at de er gjennomstekt, legg kjøttbollene tilside, stek løk og hvitløk i resten av smøret fra kjøttbollene sammen med krydderet som skal i sausen. Ha i hakkede tomater og la det koke opp.


Smak til med ekstra krydder etter ønske, ha gjerne litt søtning i sausen hvis tomatene er litt syrlig, ( For eksempel 4 ts sukrin) Ha gjerne på en fløteskvett eller olivenolje når den er nesten ferdig.

 

Legg kjøttbollene i ett ildfast fat og hell tomatsausen over, og ha på 150 gram revet ost. Stek i ovn på 200 grader i ca 15 minutter eller til osten er gylden.

 

Tips! Server gjerne med stekt kål, stekt squash eller dampede grønnsaker. 

 

Visste du at?

.... For at dette skal bli et balansert lavkarbomåltid må du tilsette ekstra fett på din egen porsjon.


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 2492,4 kcal
Proteiner 174,2 proteiner
Fett 182,0 gram
Karbohydrater 39,1 gram
Pr. porsjon
Kalorier 311,55 kcal
Proteiner 21,77 proteiner
Fett 22,75 gram
Karbohydrater 4,89 gram