Kjøttmuffins

Kjøttmuffins

Ingredienser

  • 1 kg Kjøttdeig
  • 5 dl Kremfløte
  • 10 stk Eggeplommer

Tid

25 min


Antall porsjoner

10


Slik gjør du

Bland fløten inn i kjøttdeigen litt og litt. Bland så inn eggeplommene på samme måte. Tilsett krydder/ salt og pepper til slutt.

 

Fordel deigen på et smurt muffinsbrett, det blir ca 10 store muffins. Vent med å steike dem til farsen er romtemperatur, da slipper den ikke så mye kjøttsaft når du steiker. 

Luft ut damp fra ovnen med jevne mellomrom slik at ikke de koker i stedet for å bli stekt. 

 

Stekes på 200 grader i ca 20 min. (Test om de er stekt med en tynn pinne. Stikk den halvveis ned i en muffins. Hvis det pipler opp klar kjøttsaft, så er den stekt. Hvis det kommer blod, så steiker du dem litt til. 

 

Tips! Det er lurt å steke en liten prøvekake i stekepannen for å se om den er krydret slik du liker den. Gode kalde som varme! 

 

Visste du at?

....Det er kjempe godt å ha ost i deigen. Bare husk å være forsiktig med saltet hvis du bruker en ost med mye salt i. Det er nydelig med cheddarost i. Hvis du vil lage muffinsene Paleo så kan du bruke hvit geitost eller  gresk halloumi ost. I stedet for fløte kan du bruke nøttemelk. 


Næringsinformasjon

Pr. oppskrift
Kalorier 4242,8 kcal
Proteiner 219,3 proteiner
Fett 366,3 gram
Karbohydrater 14,9 gram
Pr. porsjon
Kalorier 4242.8 kcal
Proteiner 219.3 proteiner
Fett 366.3 gram
Karbohydrater 14.9 gram